Tip na skvělý, sladký oběd: Meruňkové knedlíky s tvarohem a mákem

Dnešní recept na sladké meruňkové knedlíky s tvarohem a mákem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava je velice jednoduchá a časově nenáročná. Meruňky také můžete nahradit ovocem, které máte rádi vy. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto meruňkové knedlíky z tvarohového těsta!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta - Prima inspirace
Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto česnekové placky!


Výborný recept na sladké knedlíky:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 – 250 g dětské krupičky
  • špetku soli
  • meruňky (jiné ovoce)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si všechny ingredience smícháme a vypracujeme si hezké hladký těsto. To si poté rozdělíme na dílky. Z tohoto množství je možné udělat 15-20 knedlíků, zaleží také na tom jaké jsme zvolili ovoce.

2) Vaříme ve vodě, jakmile nám vyplavou tak je ještě 2 minutky necháme. Poté stačí už jen dochutit, tak jak máme rádi. Já jé například miluji se smetanou, tvarohem a moučkovým cukrem.