Chladné počasí nám mění nejenom náladu, ale i také chutě. Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na vynikající nadýchané pudinkáče s jednoduchou přípravou je tím pravým. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Vynikající nadýchané pudinkáče s jednoduchou přípravou:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 ml mléka
- 20 g droždí (kostka)
- 10 lžiček cukru
- 400 g hladké mouky
- špetka soli
- 3 žloutky
- 200 ml oleje
Krém:
- 750 ml mléka
- 7 lžic cukru krupice
- 3 vanilkové pudinky
- trochu vanilkového aroma
- 180 g másla
- 2 lžíce rumu
Jak budeme postupovat:
1) Připravíme si kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. V míse smícháme mouku, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hodinu (dám do předehřáté trouby na 50°C), aby zdvojnásobilo objem.
2) Než těsto nakyne, připravíme si krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu. V robotu si vyšleháme máslo s cukrem, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti), rum a dáme zatím do lednice.
3) Troubu rozehřejeme na 200°C a začneme pracovat s těstem. Odkrajujeme z něj stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm, přehneme na polovinu, čímž vzniknout dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták) a konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.
4) Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout, vložíme do horké trouby a pečeme 15 minut.
5) Vychladlé rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.
Dobrou chuť.