Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Příprava tohoto skvělého pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Co budeme potřebovat:
- 3 kuřecí filety
- olej – na smažení
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- teriyaki omáčka – podle chuti
- 2 cibule
- 1 pórek
- 2 střední brambory
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 100 g hub
- 3 stroužky česneku
- 1 pálivá zelená paprika
- rozmarýn – podle chuti
- sušená petržel – podle chuti
Dresink:
- 200 g sýra
- 1 vejce
- 200 ml smetany na vaření
Jak budeme postupovat:
1. Filety rozkrojte na polovinu a na 4 části.
2. Připravte si pánev s olejem na smažení a položte do ní filety.
3. Dochuťte solí, pepřem a omáčkou teryaki. Promíchejte vařečkou a smažte z obou stran.
4. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno.
5. Smažené kuřecí filety položte na talíř a dejte stranou.
6. Do stejné pánve vložte cibuli a pórek nakrájené nadrobno.
7. Brambory nakrájejte na půlměsíčky, mrkev také na malé půlměsíčky, papriku nakrájejte nadrobno, žampiony na půlměsíčky, papriku nakrájejte nadrobno a vše společně vložte do pánve. Promíchejte a osolte, přidejte posekaný rozmarýn, nasekanou petrželku a společně vařte na mírném ohni 10 minut.
8. Dresink: Nastrouhejte sýr na struhadle, dejte ho do mísy, přidejte vejce, smetanu na vaření a promíchejte lžící.
9. Připravené ingredience z pánve dejte na plech, pečená kuřecí filátka položte na ně pěkně vedle sebe a přelijte je dresink.
10. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 200 °C.
11. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
12. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.
13. Dobrou chuť!