Domů Recepty Vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě

Vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě

ZDROJMonika Sochorová

Vyzkoušejte tuto vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za recept děkujeme Monice.

vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě
Zdroj: Monika Sochorová

Vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami:

Co budeme potřebovat:

  • Brambory
  • Panenku

Na marinádu:

  • majonézu
  • dijonskou horřici
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • uzenou papriku

Na omáčku:

  • smetanu
  • nivu
  • pepř
  • tymián
  • česnek

Jak budeme postupovat:

1) Brambory ve slupce si nakrájíme na měsíčky a namočíme do studené vody.

2) Na marinádu si smícháme 3 lžíce majonézy, lžičku dijonské hořčice, olej, sůl, pepř, tymián a uzenou papriku.

vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě
Zdroj: Monika Sochorová

3) Následně obalíme brambory v marinádě a dáme péct na 180 stupňů dozlatova, cca 35 minut.

vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě
Zdroj: Monika Sochorová

4) Panenku si odbalníme a vytvoříme si potřebné špalíčky. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a opečeme ze všech stran.

vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě
Zdroj: Monika Sochorová

5) Poté ji zabalíme do alobalu, přidáme na posledních 10 minut k bramborám a teplotu zvýšíme na 200 stupňů.

vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě
Zdroj: Monika Sochorová

6) Na pánvi si smícháme nivu, smetanu, pepř, tymián a česnek.

vepřová panenka s nivovou omáčkou a bramborami pečené v marinádě
Zdroj: Monika Sochorová