Vepřové maso na pivě

    Milí přátelé, dnes vám přinášíme skvělý recept na vepřové maso na pivě. Příprava tohoto receptu je velmi jednoduchá. Zvládne to každý! A skvělý oběd nebo večeře je na stole.

    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

    Co budeme potřebovat:

    • 5 cibulí
    • 30 ml oleje
    • 1 kg vepřového masa
    • 5 g černého pepře
    • 10 g soli
    • 50 ml oleje
    • 10 g sladké červené papriky
    • 100 ml piva

    Salát:

    • 200 g bílého zelí
    • 3 g soli
    • 3 ml octa
    • 1 salátová okurka
    • 30 g majonézy

    Jak budeme postupovat:

    1. Cibuli nakrájejte najemno, dejte ji na plech a pokapejte olejem.

    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

    2. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky. Přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte. Osolte je, opepřete je z jedné i druhé strany.

    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

    3. Vložte je do velké oválné misky, pokapejte olejem a posypte červenou sladkou paprikou. Promíchejte je rukou a položte je pěkně na plech s cibulí a zalijte je pivem.

    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

    4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.

    5. Salát: Nakrájejte bílé zelí a vložte ho do oválné misky. Dochuťte solí a octem a přidejte okurku a majonézu pak promíchejte lžící.

    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

    6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je vepřové maso upečené, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.

    7. Podávejte ho s připraveným salátem.

    Vepřové maso na pivě
    Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

    8. Dobrou chuť!

    VIDEO NÁVOD: