Milí přátelé, dnes vám přinášíme skvělý recept na vepřové maso na pivě. Příprava tohoto receptu je velmi jednoduchá. Zvládne to každý! A skvělý oběd nebo večeře je na stole.
Co budeme potřebovat:
- 5 cibulí
- 30 ml oleje
- 1 kg vepřového masa
- 5 g černého pepře
- 10 g soli
- 50 ml oleje
- 10 g sladké červené papriky
- 100 ml piva
Salát:
- 200 g bílého zelí
- 3 g soli
- 3 ml octa
- 1 salátová okurka
- 30 g majonézy
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte najemno, dejte ji na plech a pokapejte olejem.
2. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky. Přikryjte je fólií a z obou stran je vyklepejte. Osolte je, opepřete je z jedné i druhé strany.
3. Vložte je do velké oválné misky, pokapejte olejem a posypte červenou sladkou paprikou. Promíchejte je rukou a položte je pěkně na plech s cibulí a zalijte je pivem.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
5. Salát: Nakrájejte bílé zelí a vložte ho do oválné misky. Dochuťte solí a octem a přidejte okurku a majonézu pak promíchejte lžící.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je vepřové maso upečené, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
7. Podávejte ho s připraveným salátem.
8. Dobrou chuť!