Říká se, že dobré a sladké jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přátelé nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento krémový a lahodný dort, který si získá každého, je tím pravým. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Recept na krémový a lahodný dort:
Co budeme potřebovat:
Ingredience na krém:
- žloutky – 4 ks
- cukr – 100 g
- sůl – 1 špetka
- vanilkové aroma – 1 lžička
- kukuřičný škrob – 50 g
- mléko – 500 ml
- smetana 33% – 200 ml
Ingredience na korpus:
- změklé máslo – 100 g
- moučkový cukr – 50 g
- vanilkové aroma – 1 lžička
- mouka – 100 g
- sůl – 1 špetka
- studené mléko – 75 ml
- žloutky – 4 ks
Ingredience na sníh:
- bílky – 4 ks
- cukr – 200 g
- sekané mandle – 200 g
Velikost plechu: 40 cm x 30 cm
Jak budeme postupovat:
1) V míse si vyšleháme máslo společně s cukrem a vanilkovým aroma.
2) Přidáme žloutky, mouku, špetku soli a opět šleháme. Přilejeme mléko a vyšleháme.
3) V další míse se vyšleháme bílky společně s cukrem. Takto 1/3 připraveného sněhu přidáme do žloutkové směsi a promícháme.
4) Takto připravené těsto navrstvíme do formy vystlané pečícím papírem.
5) Povrch potřeme zbytkem sněhu.
6) Na pánvi si opražíme sekané mandle, kterými posypeme povrch dortu. Dáme péct na 20 minut při 170 stupních.
7) Korpus rozřízneme na dvě části.
8) V míse si smícháme žloutky, sůl, cukr, kukuřičný škrob a 50 ml mléka.
9) Zbytek mléka přendáme nad plamen, přidáme vanilkové aroma a povaříme.
10) Poté obě směsi spojíme a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
11) Vychladlý krém vyšleháme.
12) V míse si vyšleháme smetanu, kterou po lžících v mícháme do krému.
13) Takto připravený krém navrstvíme na korpus a přikryjeme druhým korpusem.