Vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Tato vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor Vás okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor
Zdroj: pysznosci.pl

Vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor:

Co budeme potřebovat:

Na marinádu:

  • 300 ml světlého piva
  • 2 polévkové lžíce sušeného majoránky
  • 3 polévkové lžíce hořčice
  • 1 lžíce soli
  • 1,5 lžičky papriky
  • Česnek podle chuti

Ostatní složky:

  • 5 ks Vepřová krkovička plátky
  • 4 ks Brambory

Jak budeme postupovat:

  1. Vepřovou krkovičku nakrájíme na tenké plátky.
  2. Potom připravte marinádu. Za tímto účelem smíchejte v misce: hořčici, česnek, majoránku, pepř, sůl a světlé pivo. Důkladně promícháme.
  3. Do vzniklé marinády vložíme plátky vepřové krkovičky a misku s obsahem dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
  4. Mezitím nakrájejte brambory na plátky.
  5. Nyní střídavě ukládejte vepřovou krkovičku a plátky brambor.
  6. Když je malá věžička na svém místě, zajistěte pomocí špejlí. Potom pečeme vepřovou krkovičku přikrytou 40 minut (teplota 180 stupňů Celsia).
  7.  Odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut.
vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor
Zdroj: pysznosci.pl

Přejeme Vám dobrou chuť!