Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Tato vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor Vás okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor:
Co budeme potřebovat:
Na marinádu:
- 300 ml světlého piva
- 2 polévkové lžíce sušeného majoránky
- 3 polévkové lžíce hořčice
- 1 lžíce soli
- 1,5 lžičky papriky
- Česnek podle chuti
Ostatní složky:
- 5 ks Vepřová krkovička plátky
- 4 ks Brambory
Jak budeme postupovat:
- Vepřovou krkovičku nakrájíme na tenké plátky.
- Potom připravte marinádu. Za tímto účelem smíchejte v misce: hořčici, česnek, majoránku, pepř, sůl a světlé pivo. Důkladně promícháme.
- Do vzniklé marinády vložíme plátky vepřové krkovičky a misku s obsahem dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
- Mezitím nakrájejte brambory na plátky.
- Nyní střídavě ukládejte vepřovou krkovičku a plátky brambor.
- Když je malá věžička na svém místě, zajistěte pomocí špejlí. Potom pečeme vepřovou krkovičku přikrytou 40 minut (teplota 180 stupňů Celsia).
- Odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť!