Už vás nebaví připravovat stále stejné moučníky? A ty, co se vám líbí, se Vám zdají moc náročné? Existují ale recepty, které jsou díky jejich jednoduchosti, ale zaručené lahodné chuti oblíbené u většiny z nás. V dnešním příspěvku Vám ukážeme kakaový piškot, který si určitě zamilujete. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 5 polévkových lžic polohrubé mouky
- 5 lžic krystalového cukru
- 3 vejce
- 3 lžíce horké vody
- 2 lžíce kakaa
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
Na pokapání hotového moučníku:
- 250 ml uvařené silné černé kávy
Na krém:
- 500 ml mléka
- 1 balení krémového pudinkového prášku
- 5 polévkových lžic cukru
- 200 ml šlehačky
Na ozdobení:
- 150 g mléčné čokolády
- 1 kávová lžička másla
1) Oddělíme si vaječné žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny, a to minimálně 15 minut. Poté smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a přidáme k žloutkové pěně. Nakonec ručně vmícháme tuhý sníh z bílků.
2) Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Propečenost zkoušíme špejlí.
3) Mezi tím si uvaříme pudink dle návodu. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do prochladlého pudinku.
4) Hotový prochladlý piškot pokapeme uvařenou studenou kávou a natřeme připraveným krémem. Čokoládu rozpustíme s máslem, necháme vychladnout a poté ozdobíme povrch dezertu. Hotový zákusek dáme do lednice na několik hodin ztuhnout.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na sedlácké řezy.
Zdroj receptu: kektes.com