Skvělý dezert, který můžete připravit na silvestrovskou večeři! Snadno se připravuje a je neuvěřitelně chutný. Podávejte ve sklenicích na smetanu, víno nebo džus (velký průměr, malá výška). Líbí se dětem i dospělým!
Co budeme potřebovat:
- 5-6 mandarinek
- 200 g přírodního jogurtu
- 150 g bílé čokolády
- 120 ml sladké smetany 20-33 %
- tmavá čokoláda – na ozdobu
Z těchto ingrediencí jsme získali 2 krémy o objemu 350 ml dezertu.
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládu nalámanou na kousky a sladkou smetanu vložte do žáruvzdorné misky. Za častého míchání je zahřívejte na bain-marie, dokud se polovina čokolády nerozpustí. Poté stáhněte z ohně a pokračujte v míchání, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
2. Výslednou směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
3. Mezitím oloupejte mandarinky. Nakrájejte je na plátky a odstraňte bílá vlákna.
4. Do rozpuštěné čokolády přidejte přírodní jogurt. Dobře promíchejte. Aby se vám se vzniklou směsí lépe pracovalo, přelijte ji do mísy s okrajem vhodným k nalévání tekutin.
5. Sestavte dezert: Do každé smetanové nádoby vložte několik plátků mandarinek. Potřete je krémem.
6. Postupně přidávejte zbývající plátky mandarinek a pokládejte je na okraje krémů tak, aby byly v dezertu vidět. Pokaždé dolijte smetanou.
7. Dezert uložte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se mírně zchladil a ztuhl.
8. Ozdobte plátky mandarinek a hořkou čokoládou nastrouhanou přes velké struhadlo.
9. Dezert podávejte a vychutnejte si jeho báječnou chuť!