Dezert “Mandarinky v bílé čokoládě”. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!

Skvělý dezert, který můžete připravit na silvestrovskou večeři! Snadno se připravuje a je neuvěřitelně chutný. Podávejte ve sklenicích na smetanu, víno nebo džus (velký průměr, malá výška). Líbí se dětem i dospělým!

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 5-6 mandarinek
  • 200 g přírodního jogurtu
  • 150 g bílé čokolády
  • 120 ml sladké smetany 20-33 %
  • tmavá čokoláda – na ozdobu

Z těchto ingrediencí jsme získali 2 krémy o objemu 350 ml dezertu.


Jak budeme postupovat:

1. Čokoládu nalámanou na kousky a sladkou smetanu vložte do žáruvzdorné misky. Za častého míchání je zahřívejte na bain-marie, dokud se polovina čokolády nerozpustí. Poté stáhněte z ohně a pokračujte v míchání, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Výslednou směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

3. Mezitím oloupejte mandarinky. Nakrájejte je na plátky a odstraňte bílá vlákna.

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Do rozpuštěné čokolády přidejte přírodní jogurt. Dobře promíchejte. Aby se vám se vzniklou směsí lépe pracovalo, přelijte ji do mísy s okrajem vhodným k nalévání tekutin.

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Sestavte dezert: Do každé smetanové nádoby vložte několik plátků mandarinek. Potřete je krémem.

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Postupně přidávejte zbývající plátky mandarinek a pokládejte je na okraje krémů tak, aby byly v dezertu vidět. Pokaždé dolijte smetanou.

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Dezert uložte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se mírně zchladil a ztuhl.

8. Ozdobte plátky mandarinek a hořkou čokoládou nastrouhanou přes velké struhadlo.

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu
Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Dezert podávejte a vychutnejte si jeho báječnou chuť!

Dezert Mandarinky v bílé čokoládě. Příprava trvá 15 minut, není třeba nic péct!
Zdroj: retete-usoare.eu