Podzimní verze křupavých kachních stehen – velmi jednoduchá, ale o to chutnější…Nejen na podzim, ale vždy, když máte chuť! Určitě si je udělejte! Jsou fantastické!
Co budeme potřebovat:
- 2 ks kachních stehen
- 1 ks středně velké dýně
- 1 ks pomeranče
- sůl, mletý černý pepř, olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 160 °C.
2. Stehna omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Během pečení propíchněte kůži párátkem, aby se uvolnil tuk. Osolte a opepřete z obou stran.
3. Pečte bez přidání tuku asi 90 minut.
4. Přibližně po hodině pečení přidejte na plech se stehny očištěnou, na plátky nakrájenou dýni a pomeranč nakrájený na osminky (včetně kůry). Osolte je a pokapejte olivovým olejem. Vraťte plech do trouby a pečte dalších 30 minut.
5. Podávejte s čerstvým listovým salátem nebo nakládanou zeleninou.