Pečená kachní stehna s dýní! Originální a velmi chutné

Podzimní verze křupavých kachních stehen – velmi jednoduchá, ale o to chutnější…Nejen na podzim, ale vždy, když máte chuť! Určitě si je udělejte! Jsou fantastické!

Pečená kachní stehna s dýní! Originální a velmi chutné
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks kachních stehen
  • 1 ks středně velké dýně
  • 1 ks pomeranče
  • sůl, mletý černý pepř, olivový olej

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 160 °C.

2. Stehna omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Během pečení propíchněte kůži párátkem, aby se uvolnil tuk. Osolte a opepřete z obou stran.

3. Pečte bez přidání tuku asi 90 minut.

4. Přibližně po hodině pečení přidejte na plech se stehny očištěnou, na plátky nakrájenou dýni a pomeranč nakrájený na osminky (včetně kůry). Osolte je a pokapejte olivovým olejem. Vraťte plech do trouby a pečte dalších 30 minut.

5. Podávejte s čerstvým listovým salátem nebo nakládanou zeleninou.