Vynikající krkovice z trouby s rýží – skvělý tip na oběd

V dnešním příspěvku si ukážeme recept od Martiny a připravíme si vynikající krkovice z trouby s rýží. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

vynikající krkovice z trouby s rýží – skvělý tip na oběd
Zdroj: Martina Hančlová

Recept na krkovici z trouby s rýží:

Co budeme potřebovat:

  • 5-6 plátků krkovičky
  • sůl
  • 8 stroužků česneku
  • 2 cibule

Marináda:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 50 ml vody

Jak budeme postupovat:

1) Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a naskládáme do sádlem vymazaného pekáčku.
2) Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
3) Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso.
4) Přikryjeme a uložíme do druhého dne v chladu. Druhý den vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do měkka (160°C asi 2 hodiny … nebo 190°C hodinu).
5) Podáváme s rýží nebo se šťouchanými brambory.