Vepřové závitky – s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!

Skutečná lahůdka, kterou vřele doporučujeme! Příprava je velmi jednoduchá a snadná a lze ji kombinovat s mnoha přílohami podle vlastního výběru!

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  •  500 g vepřového masa
  •  1 lžička mletého černého pepře
  •  1 lžička granulovaného česneku
  •  sůl – podle chuti

Na nádivku:

  •  250 g čerstvé slaniny, nejlépe plecka
  •  sůl a mletý černý pepř – podle chuti
  •  3 stroužky česnek
  •  300 ml vody

Jak budeme postupovat:

1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na příčné plátky silné asi 1 cm.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Vezměte dva plátky masa, přikryjte je igelitovým sáčkem a tlučte do nich kuchyňským kladívkem, dokud nezískáte tenké plátky.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. V míse smíchejte sůl, mletý černý pepř a granulovaný česnek. Vezměte naklepaný plátek masa a posypte ho trochou směsi koření. Položte je na sebe do mísy.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Příprava nádivky: Nakrájejte slaninu nebo špagety na malé kostičky a přendejte je do mísy.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přidejte je ke slanině. Směs osolte a okořeňte mletým černým pepřem a promíchejte.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vezměte plátek masa, na okraj přidejte lžíci nádivky a srolujte do rolády. Poté každou z nich samostatně zajistěte potravinářským provázkem.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Rozehřejte pánev s trochou oleje, vložte do ní závitky švem dolů a osmažte je z obou stran na prudkém ohni do hněda, aniž byste je přikrývali pokličkou.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Rolky přendejte na talíř. Olej z pánve přelijte do malé pánve. Zbylý tuk propláchněte 300 ml vody a také jej nalijte do pánve.

9. Vyjměte vnitřnosti a vložte závitky na pánev. Přidejte bobkový list a přikryté vařte na mírném ohni 30 minut.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Po půl hodině můžete závitky podávat s oblíbenou přílohou! Zvolili jsme kombinaci se sladkou paprikou a pečeným bramborovým salátem.

Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu
Vepřové závitky - s velmi aromatickou chutí domácí klobásy!
Zdroj: retete-usoare.eu