Skutečná lahůdka, kterou vřele doporučujeme! Příprava je velmi jednoduchá a snadná a lze ji kombinovat s mnoha přílohami podle vlastního výběru!
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřového masa
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička granulovaného česneku
- sůl – podle chuti
Na nádivku:
- 250 g čerstvé slaniny, nejlépe plecka
- sůl a mletý černý pepř – podle chuti
- 3 stroužky česnek
- 300 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na příčné plátky silné asi 1 cm.
2. Vezměte dva plátky masa, přikryjte je igelitovým sáčkem a tlučte do nich kuchyňským kladívkem, dokud nezískáte tenké plátky.
3. V míse smíchejte sůl, mletý černý pepř a granulovaný česnek. Vezměte naklepaný plátek masa a posypte ho trochou směsi koření. Položte je na sebe do mísy.
4. Příprava nádivky: Nakrájejte slaninu nebo špagety na malé kostičky a přendejte je do mísy.
5. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přidejte je ke slanině. Směs osolte a okořeňte mletým černým pepřem a promíchejte.
6. Vezměte plátek masa, na okraj přidejte lžíci nádivky a srolujte do rolády. Poté každou z nich samostatně zajistěte potravinářským provázkem.
7. Rozehřejte pánev s trochou oleje, vložte do ní závitky švem dolů a osmažte je z obou stran na prudkém ohni do hněda, aniž byste je přikrývali pokličkou.
8. Rolky přendejte na talíř. Olej z pánve přelijte do malé pánve. Zbylý tuk propláchněte 300 ml vody a také jej nalijte do pánve.
9. Vyjměte vnitřnosti a vložte závitky na pánev. Přidejte bobkový list a přikryté vařte na mírném ohni 30 minut.
10. Po půl hodině můžete závitky podávat s oblíbenou přílohou! Zvolili jsme kombinaci se sladkou paprikou a pečeným bramborovým salátem.