V dnešním článku si ukážeme úžasný recept na větrník připravený na plechu. Tento recept jsme si s celou rodinou zamilovali, je výborný a na rozdíl od klasických větrníků i mnohem jednodušší. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 3 dcl vody
- 250 g másla nebo Hery
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- 8 vajíček
Na náplň:
- 7 PL krystalového cukru
- 1 l mléka
- 3 zlaté klasy
- 250 g másla
- 2 šlehačky
- 2 ztužuje. do šlehačky
- Moučkový cukr na poprášení
Volitelné: sezónní ovoce (pokud máte rádi)
Jak budeme postupovat:
1) Máslo nebo heru si rozpustíme ve vařící vodě, pak najednou do toho vsypeme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hustá kaše, kterou vaříme 4-5 min za stálého míchání.
2) Odstavíme z ohně, počkáme 5 min. Do této směsi postupně zašleháme metličkami vajíčka, jedno po druhém, dokud nevznikne hladké jemné krémové těsto.
3) Těsto si rozdělíme na 2 části a natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200 ° C asi 30 min. Prvních 15-20 minut neotvíráme troubu, aby nám těsto nesplasklo.
4) Příprava krému. Krystalový cukr uvaříme na karamel zalijeme 3/4 l mlékem a bez míchání necháme rozpustit. Do zbylého mléka dáme Zlaté klasy, vlijeme do vroucího karamelového mléka a uvaříme hustý pudink.
5) Za občasného míchání necháme vychladit. Když vychladne, zašleháme do pudinku máslo, natřeme na vychladlý plát a uložíme něj ovoce. Na pudink rozetřeme šlehačky vyšlehané ze ztužovačem do tuha a na to položíme druhý plát.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný koláč s vanilkovým krémem.
Zdroj receptu: domacikolaci.net