Čokoládové lanýže s mátou Neodolatelná chuť

Čokoládové nebe v podobě malých kuliček s vůní osvěžující máty… Rozplývá se v ústech. Něco chutného a úžasného!

Co budeme potřebovat:

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 20 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • kakao na obalení

Jak budeme postupovat:

1. Čokoládu nalámejte do skleněné misky a osolte.

2. Mátu nasekejte na větší kousky a dejte do malého hrnce. Přidejte smetanu ke šlehání a máslo. Za občasného míchání vařte, dokud se máslo nerozpustí – smetana se nesmí vařit. Poté ji odstavte, sceďte a nalijte do mísy s čokoládou. Nechte čokoládu několik minut rozpustit.

3. Poté čokoládovou směs jemně míchejte metličkou, dokud nevznikne hladký krém. Nechte vychladnout.

4. Vychlazený čokoládový krém přikryjte potravinovou fólií a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.

5. Po vychladnutí směsi lžící rychle tvarujte kuličky a obalujte je v kakau.