Čokoládové nebe v podobě malých kuliček s vůní osvěžující máty… Rozplývá se v ústech. Něco chutného a úžasného!
Co budeme potřebovat:
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 1 snítka čerstvé máty
- 20 g másla
- 1/4 lžičky soli
- kakao na obalení
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládu nalámejte do skleněné misky a osolte.
2. Mátu nasekejte na větší kousky a dejte do malého hrnce. Přidejte smetanu ke šlehání a máslo. Za občasného míchání vařte, dokud se máslo nerozpustí – smetana se nesmí vařit. Poté ji odstavte, sceďte a nalijte do mísy s čokoládou. Nechte čokoládu několik minut rozpustit.
3. Poté čokoládovou směs jemně míchejte metličkou, dokud nevznikne hladký krém. Nechte vychladnout.
4. Vychlazený čokoládový krém přikryjte potravinovou fólií a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.
5. Po vychladnutí směsi lžící rychle tvarujte kuličky a obalujte je v kakau.