Překvapivě, ale kombinace sladké a pikantní je docela chutné! Chilli džem lze podávat k různým sýrům a masovým pokrmům. Kuře jím můžete také polévat před pečením. Zkuste to!
Co budeme potřebovat:
- 600 g paprik
- 2-3 velké chilli papričky
- 150 g hnědého cukru
- 25 ml citronové šťávy
- 20 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte papriky a chilli papričky od stonků, semen a žeber. Nakrájejte je na malé kousky.
2. Vložte je do mísy mixéru a rozmixujte na hladké pyré.
3. Do malého hrnce dejte hnědý cukr, citronovou šťávu a vodu. Za stálého míchání směs vařte, dokud se cukr nerozpustí.
4. Vmíchejte nastrouhanou papriku. Džem míchejte a vařte 45-50 minut.
5. Odstavte z ohně a přelijte do sklenice. Nechte vychladnout.
6. Pokud ji chcete uskladnit na zimu, dejte ji do sterilizované sklenice a uzavřete ji sterilizovaným víčkem. Poté ji nechte vychladnout s víkem dolů pod přikrývkou.