Domů Recepty Medový krémeš – skvělý dort s lahodným medovým nádechem

Medový krémeš – skvělý dort s lahodným medovým nádechem

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na medový krémeš. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

Medový krémeš - skvělý dort s lahodným medovým nádechem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Medový krémeš

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 ks vejce
  • 2 ks žloutky
  • moučkový cukr na posypání

Náplň:

  • 1 litr mléka
  • 4 ks vaječný žloutek
  • 2 balíčky Zlatý klas
  • 120 g krystalový cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 kelímek smetana ke šlehání

Jak budeme postupovat:

1. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a vypracujte. Připravené těsto dejte na 1 hodinu do chladničky.

2. Těsto rozdělte na 2 díly, každý díl vložte mezi pečicí papír a rozválejte na plát velký jako plech. Spolu s pečicím papírem položte těsto na plech a pečte každé zvlášť v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Po upečení nechte plechy vychladnout.

Nepřehlédněte:
Vybíráme vysavač do domácnosti

3. Mléko dejte do hrnce a přiveďte k varu. V míse smíchejte žloutky, zlaté klasy, vanilkový a moučkový cukr. Když se mléko začne vařit, vlijte do něj za stálého míchání směs žloutků a cukru. Míchejte, dokud nevznikne hustý krém. Nechte vychladnout.

4. Smetanu ke šlehání ušlehejte a přidejte ji do vychladlého krému.

5. Podržte plát těsta ve formě, rovnoměrně na něj rozetřete krém a přikryjte ho druhým plátem těsta. Nechte v chladničce odležet alespoň 4 hodiny.

6. Před podáváním posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na kostky.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jednoduché a rychle připravené medové řezy s vanilkovým krémem.