Pirohy plněné jehněčím masem – netradiční recept se skvělým výsledkem

Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Tyto pirohy plněné jehněčím masem vám zaberou jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pirohy plněné jehněčím masem

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 150 mouky (jeden 250 ml šálek)
  • 100 ml vroucí vody
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje

Pro náplň:

  • 400 g mletého jehněčího masa (pokud nemáte rádi jehněčí, můžete ho nahradit          jiným druhem masa)
  • 2 cibule
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Na smažení:

  • 1 cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku nebo 1-2 čerstvá rajčata (oloupaná a nadrobno                  nakrájená)
  • 50 ml oleje
  • sůl – podle chuti

Ostatní:

  • 3 litry vody
  • sůl – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Do hluboké mísy dejte prosátou mouku, sůl a horkou vodu. Trochu promíchejte lžící.

2. Přidejte vejce a olej. Nejprve těsto promíchejte lžící a poté ho hněťte rukama na stole, dokud nebude hladké, pružné a nelepivé.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Vytvarujte z těsta kouli a přikryjte ji pokličkou. Nechte ji 10 minut “odpočívat”.

4. Připravte náplň: Mleté maso smíchejte s velmi jemně nakrájenou cibulí, solí a mletým černým pepřem podle chuti.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Na smažení: Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte ji na 50 ml oleje do poloprůhledna.

6. Přidejte rajčatový protlak a sůl podle chuti. Vše míchejte a smažte, dokud není cibule hotová.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Do hrnce nalijte 3 litry vody. Podle chuti osolte a dejte na oheň.

8. Tvarujte těsto: Na pomoučeném stole rozválejte těsto na velmi tenký plát silný asi 2 mm.

9. Pomocí formičky nebo kulaté skleničky z ní vykrajujte kolečka.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Do středu každého kolečka těsta dejte vrchovatou lžičku náplně.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Přeložte jej na polovinu a okraje pevně slepte k sobě.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Poté postupně přeložte malý kousek od slepeného okraje dovnitř, čímž získáte vzhled pleteného copu.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu
Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Stejným způsobem vytvarujte všechny jehněčí pirohy.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, vhoďte do ní pirohy. Opatrně je míchejte, aby se neslepily.

15. Vařte je na mírném ohni pod pokličkou, dokud nevyplavou na povrch vody. Nechte je ještě 2 minuty na ohni a poté je vyjměte z vody.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

16. Přidejte smaženou cibuli s protlakem a pokud chcete, posypte je trochou mletého černého pepře a solí.

Pirohy plněné jehněčím masem
Zdroj: retete-usoare.eu

17. Podávejte s velkým potěšením!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na chutný a rychlý oběd: Plněná roláda z mletého masa pečená v troubě – doporučujeme!