Využijte listové těsto a připravte si tento tvarohový koláč

Připravte si tento fantastický tvarohový koláč z listového těsta. Uvidíte, že výsledek i snadná příprava Vás mile překvapí. Koláč s lahodnou chutí, to vše s božským tvarohem nesmí na Vašem stole chybět při žádné slavnostnější příležitosti. Výsledek si zamilujete.

dezertt
Zdroj: euromilk.sk

Co budeme potřebovat:

  • 500 g listového těsta
  • hladká mouka na pomoučení válu
  • 300 g sterilizovaných broskví
  • 400 g měkkého tvarohu
  • 4 lžíce práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 a 1/2 balíčku želatinového ztužovače
  • čerstvé lístky meduňky na ozdobení
  • moučkový cukr na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Listové těsto si rozdělíme na dvě části a na pomoučeném vále rozválíme na velikost plechu. Obě těsta uložíme na suchý plech.

2) Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia. Povrch těsta propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 15 až 20 minut.

3) Scezené broskve nakrájíme na kousky.

4) V misce utřeme tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrem. Smetanu na šlehání vyšleháme dotuha. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu.

5) K utřeného tvarohu přidáme kysanou smetanu, šlehačku a želatinový ztužovač. Vmícháme pokrájené broskve a zlehka promícháme.

6) Na jeden plát vychladlého těsta natřeme připravenou náplň a přikryjeme druhým plátem vychladlého těsta. Koláč odložíme do chladničky ztuhnout.

7) Po ztuhnutí koláč pokrájíme, posypeme práškovým cukrem a ozdobíme lístky meduňky.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají!