Pokud se vám podaří správně zvolit chutě, může se z obyčejného oběda nebo večeře stát gurmánský zážitek. Proměňte vaření a pečení v kuchyni v zábavnou alchymii a nebojte se experimentovat. Inspirujte se recepty z Palmy, kde řepkový olej Raciol s bylinkami dodává jídelníčku výjimečnou chuť.
Co budeme potřebovat:
- 1 plechovka rajčat s bazalkou
- 2 PL oleje
- rajčata, česnek, bazalka
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 ml vývaru
- 250 g ricotty
Ostatní suroviny:
- sůl, mletý černý pepř, čerstvá bazalka
Jak budeme postupovat:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na oleji a chvíli ji restujte. Pak přidejte rozdrcený česnek, přilijte rajčata z konzervy a přidejte vývar. Polévku osolte a opepřete a přiveďte k varu.
2. Polévku rozmixujte do hladka, přidejte ricottu (část si nechte na ozdobu při podávání) a dobře ji promíchejte, aby se s polévkou zcela spojila.
3. Polévku podávejte se lžící ricotty, posypanou čerstvou bazalkou a několika kapkami oleje.