Rajčatová polévka s ricottou

Pokud se vám podaří správně zvolit chutě, může se z obyčejného oběda nebo večeře stát gurmánský zážitek. Proměňte vaření a pečení v kuchyni v zábavnou alchymii a nebojte se experimentovat. Inspirujte se recepty z Palmy, kde řepkový olej Raciol s bylinkami dodává jídelníčku výjimečnou chuť.

Rajčatová polévka s ricottou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 plechovka rajčat s bazalkou
  • 2 PL oleje
  • rajčata, česnek, bazalka
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml vývaru
  • 250 g ricotty

Ostatní suroviny:

  • sůl, mletý černý pepř, čerstvá bazalka

Jak budeme postupovat:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na oleji a chvíli ji restujte. Pak přidejte rozdrcený česnek, přilijte rajčata z konzervy a přidejte vývar. Polévku osolte a opepřete a přiveďte k varu.

2. Polévku rozmixujte do hladka, přidejte ricottu (část si nechte na ozdobu při podávání) a dobře ji promíchejte, aby se s polévkou zcela spojila.

3. Polévku podávejte se lžící ricotty, posypanou čerstvou bazalkou a několika kapkami oleje.