Hledáte-li chutnou a neokoukanou mňamku, pak je vaše hledání u konce! Dnes si totiž společně přichystáme vynikající smetanový dezert s čokoládou a sušenkami, který také navíc skvěle vypadá! Tento dezert je velice oblíben mezi dětmi, a to díky právě tečkovanému vzhledu. Příprava je trošku náročnější a je nutné, aby nám buchta ztuhnula ideálně 24 hodin v lednici, o to více si jí pak ale vychutnáte.
Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento vynikající smetanový dezert s čokoládou a sušenkami!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!
Výborný recept na smetanový dezert s čokoládou:
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek sušenek
- čtvrt šálku kakaa
- 2 lžíce cukru
- čtvrt šálku rozpuštěného másla
- smetanový sýr
- půl šálku cukru
- 2 ks vajec
- tmavá čokoláda
- 1 lžičku vanilkové esence
- 2|3 šálku zakysané smetany
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si v malé míse smícháme drcené sušenky, cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Tuto směs umístíme do předem připraveného pekáče, který jsme vystlali pečícím papírem.
2) V další míse si smícháme smetanový sýr s cukrem. Přidáme vejce, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu. Vzniklou směs si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinou umístíme na sušenkovou směs do pekáče.
3) Dále si rozpustíme čokoládu a smícháme si jí s druhou polovinou odložené směsi.
4) V dalším kroku si čokoládu si vytvarujeme do kuliček buď pomocí formy či pomocí igelitového sáčku. Hotové kuličky umístíme rovnoměrně do pekáče. Nyní můžeme začít s pečením.
5) Pečme po dobu 1 hodiny, poté vypneme troubu a necháme buchtu v troubě ještě hodinu odležet. Následně už jen dáme na 24 hodin do ledničky.
Chutná tečkovaná buchta se sušenkami a smetanou je hotova!