Domácí bramborová lokše – jednoduché a velmi chutné

Domácí bramborové lokše jako nikdy předtím. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to. Nikdy nebyly lepší. Rodině a přátelům budou velmi chutnat a budou je připravovat častěji!

Domácí bramborová lokše! Jako nikdy předtím
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 1 kg brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 100 g másla na potření

Jak budeme postupovat:

1. Brambory uvaříme ve slupce, očistíme a propasírujeme na pomoučeném prkénku. Přidejte mouku, sůl a vypracujte pružné těsto.

2. Těsto vytvarujte do tvaru koule a nakrájejte ho na stejně velké kousky. Ty rozválejte na placičky a opečte je nasucho na pánvi nebo na grilovací desce.

3. Upečené bochníky potřete rozpuštěným máslem.