Pokud jste doma našli starší chleba, který už ani zdaleka není tak křupavý a chutný, poradíme Vám skvělý tip, jak ho proměnit v úžasnou dobrotu. Podívejte se do lednice, vyberte si své oblíbené suroviny a pusťte se na to. Jedná se o výbornou večeři nebo pohoštění pro návštěvy. Jdeme na to.
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce uvařená natvrdo
- Pikantní salám (cca 70 g)
- Šunku (cca 100 g)
- Slaninu (cca 100 g)
- 1 červenou cibuli nakrájenou
- 200 g sýra (můžeme použít různé druhy sýra)
- Rajčata, papriku, kečup apod.
Na vrch:
- strouhaný sýr
- Rozpuštěné máslo
- Petrželku nebo zelenou cibulku
Jak budeme postupovat:
1) Na povrchu chleba uděláme hluboké zářezy příčně i podélně tak, abychom ho zcela nepřeřezali.
2) Nyní do zářezů naplníme přísady, které jsme si přichystali – můžete požít cokoliv, co máte po ruce.
3) Neváhejte přidat i plátky zeleniny (rajčata, papriku…). Chleba přendáme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
4) Povrch potřeme máslem, posypeme sýrem – můžeme přidat i zelené bylinky.
5) Přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Pak alobal sejmeme a necháme ještě 10-15 minut zapéct.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Inspirujte se také receptem na domácí kynuté těsto na chléb.
Zdroj receptu: aluvegikurtaporta.blogspot.com