Hrnkový recept na vynikající švestkovou bublaninu

Hrnek švestka bublanina! Geniální
Zdroj: iStockphoto

Švestkové koláče mají prostě své kouzlo. Věřte mi, ať už je to bublanina nebo kyselý koláč, po každém se jen zapráší…Velmi chutná švestková bublanina, která poteší každého. Zvládne ji i začátečník v pečení. Jakmile dáte na talíř, rychle zmizí. Nikdo neodolá. Je prostě úžasný!

Co budeme potřebovat:

  • 15 ks švestek
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilky
  • krystalový cukr -podle chuti
  • mletá skořice – podle chuti
  • máslo na vymazání
  • mouka na vyložení plechu

Jak budeme postupovat:

1.  Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypte polohrubou moukou.

2. Švestky omyjte a zbavte pecky. Do mísy dejte vejce, sůl, moučkový a vanilkový cukr. Vše společně vyšlehejte do pěny. Poté přidejte vlažné mléko a smetanu ke šlehání a promíchejte. Pak přidejte olej.

3. Prášek do pečiva vmíchejte do mouky a po troškách ho prosejte do vaječné směsi a promíchejte.

4. Připravené těsto nalijte na plech a navrch položte švestky (slupkou dolů). V závislosti na chuti švestek můžete každou z nich ještě pocukrovat a posypat mletou skořicí. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

5. Horkou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.