Hrnkový recept na vynikající švestkovou bublaninu

Švestkové koláče mají prostě své kouzlo. Věřte mi, ať už je to bublanina nebo kyselý koláč, po každém se jen zapráší…Velmi chutná švestková bublanina, která poteší každého. Zvládne ji i začátečník v pečení. Jakmile dáte na talíř, rychle zmizí. Nikdo neodolá. Je prostě úžasný!

Hrnek švestka bublanina! Geniální
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 15 ks švestek
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilky
  • krystalový cukr -podle chuti
  • mletá skořice – podle chuti
  • máslo na vymazání
  • mouka na vyložení plechu

Jak budeme postupovat:

1.  Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypte polohrubou moukou.

2. Švestky omyjte a zbavte pecky. Do mísy dejte vejce, sůl, moučkový a vanilkový cukr. Vše společně vyšlehejte do pěny. Poté přidejte vlažné mléko a smetanu ke šlehání a promíchejte. Pak přidejte olej.

3. Prášek do pečiva vmíchejte do mouky a po troškách ho prosejte do vaječné směsi a promíchejte.

4. Připravené těsto nalijte na plech a navrch položte švestky (slupkou dolů). V závislosti na chuti švestek můžete každou z nich ještě pocukrovat a posypat mletou skořicí. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

5. Horkou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.