Zmrzlinový dort – Úžasný a velmi jemný

Rozpuštěná vanilková zmrzlina jako tekutý základ pro lahodný šťavnatý dort. Vynikající dort, na kterém si pochutnají malí i velký. Je úžasný, velmi jemný a křehký. Udělejte to hned! Stojí za to!

Zmrzlinový dort! Úžasný a velmi jemný
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 300 g vanilkové zmrzliny
  • 200 g hladké mouky
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Jak budeme postupovat:

1. Nechte zmrzlinu rozpustit do tekutého stavu, samozřejmě při pokojové teplotě.

2. Přidejte mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a solí. Dobře promíchejte a vložte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.

3. Pečte 25 až 35 minut při 180 °C.