Pravé italské lasagne, zkuste to, nebudete litovat – vynikající a chutné

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Připravte si pravé italské lasagne. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pravé italské lasagne, zkuste to, nebudete litovat, vynikající a chutné
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 600 g mletého masa
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 350 g loupaných rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř, podle chuti mletá červená paprika,          podle chuti čerstvá bazalka

Bešamel:

  • 50 g máslo
  • 30 g hladká mouka
  • 40 g parmazán
  • 500 ml mléko
  • podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř, podle chuti muškátový oříšek

Kromě toho:

  • 1 balení lasagní
  • olivový olej
  • sýr
  • parmazán

Jak budeme postupovat:

1. Bologneská směs. Na pánvi rozehřejte olivový olej a nasypte na něj cibuli a česnek. Osolte je, opepřete a osmažte do zlata. Poté přidejte mleté maso a smažte, dokud maso nezhnědne. Poté přidejte mletý černý pepř a mletou červenou papriku – promíchejte a krátce osmahněte. Přilijte hovězí vývar, promíchejte a vařte 15 až 20 minut.

2. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Oloupaná rajčata rozmixujte a smíchejte s rajčatovým protlakem. Přidejte sůl podle chuti, mletou červenou papriku, mletý černý pepř, nasekanou bazalku a drcený nebo utřený česnek. Omáčku dobře promíchejte a přidejte ji k masu. Promíchejte a vařte dalších 10 minut. Poté můžeme podle chuti přidat nasekanou bazalku. Promíchejte a dejte stranou.

3. Bešamel: Máslo vložte do hrnce a nechte ho rozpustit. Poté přidejte mouku a míchejte, dokud se obě ingredience nespojí. Poté za stálého míchání pomalu přidávejte mléko. Za stálého míchání vařte několik minut. Podle chuti přidejte sůl, mletý černý pepř, muškátový oříšek a strouhaný parmazán. Dobře promíchejte a dejte stranou.

4. Lasagne: Vyjměte je a opláchněte ve studené vodě. Poté položte každý plátek zvlášť na papírovou utěrku.

5. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte zapékací misku olivovým olejem. Na dno zapékací mísy rozetřete tenkou vrstvu bešamelové omáčky a na ni rozložte pláty těsta. Na těsto naneste tenkou vrstvu bešamelu. Pokračujte boloňskou směsí, posypte strouhaným sýrem, přelijte bešamelem a přikryjte dalšími pláty těsta. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Nakonec pláty těsta potřete bešamelem a posypte sýrem podle vlastního výběru a parmazánem. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut.