Škvarkové pagáčky – Chutné, vynikající a hlavně domácí

Voňavé domácí pagáčky, ve kterých hlavní roli hrají křupavé škvarky. Jejich příprava je velice snadná a rychlá na přípravu.

Oškvarkové pagáčky! Chutné, vynikající a hlavně domácí. Vyzkoušejte tento recept rychle, určitě ho budete dělat častěji
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 2 ks žloutku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 150 ml mléka
  • 400 g mletých škvarků
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • vejce na potření

Jak budeme postupovat:

1. Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Do mouky přidejte sůl, pepř, kvásek, zakysanou smetanu a žloutky. Vše dobře promíchejte a uhněťte těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu.

2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené desce, potřete mletým škrobem, přeložte na polovinu, přikryjte utěrkou a nechte asi 30 minut odpočívat. Tento postup opakujte, dokud nezmizí všechny škvarky. Poté vykrojte placičky, nožem vytvořte mřížku a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

3. Každou placičku potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 25 minut.