Voňavé domácí pagáčky, ve kterých hlavní roli hrají křupavé škvarky. Jejich příprava je velice snadná a rychlá na přípravu.
Co budeme potřebovat:
- 600 g hladké mouky
- 2 ks žloutku
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 kostka droždí
- 1 lžička krystalového cukru
- 150 ml mléka
- 400 g mletých škvarků
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- vejce na potření
Jak budeme postupovat:
1. Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Do mouky přidejte sůl, pepř, kvásek, zakysanou smetanu a žloutky. Vše dobře promíchejte a uhněťte těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené desce, potřete mletým škrobem, přeložte na polovinu, přikryjte utěrkou a nechte asi 30 minut odpočívat. Tento postup opakujte, dokud nezmizí všechny škvarky. Poté vykrojte placičky, nožem vytvořte mřížku a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
3. Každou placičku potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 25 minut.