Připravte si domácí tradiční játrovou paštiku

Klasická paštika, kterou si můžete snadno a chutně připravit doma. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Tradiční játrová paštika! Ne kupované, ale domácí. Jakmile se vám to jednou povede, budete to dělat pořád
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 400 g vepřové pečeně
  • 200 g másla
  • 2 ks menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 dl koňaku
  • u1 ks vejce (L)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • sůl, mletý černý pepř, majoránka, tymián

Jak budeme postupovat:

1. Pečeně omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a sádlo, přidejte nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Pečeni nechte osmahnout dozlatova a poté ji přidejte (nesolte ani nepepřte, aby neztvrdla). Když pečeně zhnědne, přilijte smetanu a koňak. Minutu povařte.

3. Pečeně vložte do mixéru, přidejte vejce, hořčici, med, sůl, černý pepř, majoránku a tymián a rozmixujte. Ochutnejte a dochuťte.

4. Paštiku vložte do uzavíratelné nádoby a dejte ji alespoň na 30 minut do chladničky, aby ztuhla.