Velmi oblíbený recept na vepřová žebra – Vše je v marinádě

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na vepřová žebra!

Zdroj: retete-usoare.eu
Co budeme potřebovat:
  • 1 kg vepřových žeber
  • jedna lžička soli
  • jedna lžička granulovaného česneku
  • jedna čajová lžička mletého kardamomu
  • jedna lžička sladké papriky
  • 1 lžička italských bylinek
  • chilli paprička – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rajčatové omáčky nebo kečupu
  • 1 lžička hořčice

Jak budeme postupovat:

1.Vepřová žebra omyjte a osušte papírovými utěrkami.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

2.Pak mezi nimi vytvořte hluboké, ale neúplné úseky.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Do hluboké mísy dejte sůl, granulovaný česnek, mletý kardamom, papriku, italské bylinky, papriku a mletý černý pepř podle chuti, sójovou omáčku, rajčatovou omáčku a hořčici. Velmi dobře promíchejte.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu
vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

4.Žebra potřete vzniklou marinádou pomocí štětce (ze všech stran) a nechte je marinovat alespoň 30 minut.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu
vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

5.Poté je položte na plech a přikryjte alobalem.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

6.Vepřová žebra pečte 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

7.Odstraňte fólii z povrchu a pečte dalších 10-15 minut do hněda.

vepřová žebra!
Zdroj: retete-usoare.eu

8.Vepřová žebírka podávejte s přílohou a omáčkou, kterou máte rádi!

vepřová žebra!