Dnešní recept na fantastické mléčné řezy s kakaem a krémem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Tyto mléčné řezy jsou tak skvělým tipem na případnou víkendovou snídani do postele.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné mléčné řezy s kakaem a krémem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento vanilkový dezert!
Výborný recept na mléčné řezy s čokoládou:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 2 PL kakaa
- 1 vejce
- 10 PL mléka
- 1 sáček prášku do pečiva
krém:
- Půl litru mléka
- 3 PL hrubé mouky
- 90 g cukru
- 200 g másla
- 2 PL rumu
- 1 žloutek
poleva:
- 70 g ztuženého tuku (omega)
- 2 PL kakaa
- 1 čokoláda na vaření
Jak postupovat:
1) Začneme těstem. Jednoduše si smícháme všechny ingredience určené na těsto. Důkladně promícháme a vypracujeme si hezké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny. Obě poloviny si rozvalíme a vložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme zvlášť a při 180 stupních dozlatova.
2) Pokračujeme krémem. V hrnci si smícháme půl litru mléka, 3 PL hrubé mouky a 90 g cukru. Promícháme a umístíme na mírný plamen, kde za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí směsi.
3) Jakmile nám směs vychladne přidáme 200 g másla, 90 g cukru, 2 PL rumu a 1 žloutek. Opět důkladně promícháme.
4) První plát těsta si potřeme mlékem a naneseme polovinu krému. Na krém naskládáme piškoty a každou piškoty si pokapeme rumem. Následuje zbytek krému, který rovnoměrně naneseme. Nyní druhý plát těsta, jehož vrch opět potřeme mlékem.
5) Na úplný konec následuje čokoládová poleva. Tu si přichystáme jednoduše tak, že si všechny ingredience necháme rozpustit v parní lázni. Jakmile polevu rovnoměrně naneseme na naše řezy, tak jej umístíme alespoň na pár hodin do lednice, aby nám hezky ztuhnuly. Máme hotovo!