Tuto roládu z mletého masa plněnou vařenými vejci můžete podávat jak na svátečním stole, tak na chlebu k snídani místo salámu.
Co budeme potřebovat:
- 350 g mletého masa
- 3 vařená vejce
- 1 cibule
- sůl a mletý černý pepř – podle chuti
- 3 stroužky česneku
Mleté maso si můžete vybrat libovolné. Máme různorodou směs.
Jak budeme postupovat:
1. Uvařte vejce.
2. Mleté maso přidejte do velké mísy. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte a přidejte je také. Podle chuti osolte a opepřete. Přidali jsme také trochu chilli papričky. Všechny přidané přísady velmi dobře promíchejte s mletým masem.
3. Vystřihněte pruh pečicího papíru, položte na něj mleté maso a rovnoměrně ho rozprostřete do obdélníkové zapékací misky. Po stranách nechte 2-3 cm volné.
4. Na okraj masového pultu přidejte uvařená vejce a srolujte roládu tak, abyste vejce zakryli mletým masem, a nezapomeňte utěsnit okraje. Roládu zabalte do pečicího papíru a poté do fólie.
5. Vložte do trouby a pečte 35 minut při 200 °C. Po vyjmutí z trouby ji nechte 30-40 minut vychladnout, aniž byste ji rozbalili.
6. Roládu položte na talíř a ozdobte ji majonézovou síťkou a nadrobno nakrájenou cibulí.