Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na jednoduchý jablečný dort se zakysanou smetanou je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablečný dort se zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 200 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 1 sklenice cukru
- 2 vejce
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 šálky hladké mouky
- 2 střední jablka
Jak budeme postupovat:
1. Vejce smíchejte s cukrem pomocí mixéru, dokud nejsou nadýchaná a světlá.
2. Přidejte smetanu a teplé rozpuštěné máslo, pak velmi dobře promíchejte lžící.
3. Rozpusťte sodu s 1 lžičkou citronové šťávy, přidejte ji do těsta a promíchejte.
4. Vmíchejte mouku a stěrkou míchejte, dokud těsto nebude hladké, bez hrudek a řídké, konzistence zakysané smetany.
5. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a propasírujte je přes velké struhadlo přímo do mísy s těstem.
6. Dno a boky formy vymažte máslem, přeneste těsto a zarovnejte ho.
7. Dort pečte při 200 °C, dokud na povrchu pěkně nezhnědne.
8. Vyklopte ho na talíř nebo prkénko a nechte vychladnout.
9. Nakrájejte nadýchaný dort a ozdobte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na jablečný dort se zakysanou smetanou zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jablečný koláč se Salkem: Úžasná chuť a jednoduchá příprava.