Připravte si kuřecí řízky se sójovou omáčkou a česnekem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 3-4 lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce česnekového granulátu
- 1,5 lžíce mléka
- 3 vejce
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Očistěte je od kůže a tuku. Každou z nich rozkrojte na 4 příčné díly (ve směru vláken).
2. Každý kousek masa naklepejte paličkou na maso a přikryjte ho potravinářskou fólií nebo plastovým sáčkem.
3. Kousky masa posypeme solí (z obou stran).
4. Poté je vložte do hluboké mísy a rozložte je do několika vrstev. Přidejte sójovou omáčku a velmi dobře promíchejte. Nechte 15 minut marinovat.
5. Přidejte granulovaný česnek. Míchejte. Maso nechte marinovat dalších 15 minut.
6. Přidejte 1 lžíci mléka. Míchejte.
7. Vejce rozbijte do hlubokého talíře. Šlehejte do hladka, přidejte 1/2 lžíce mléka a sůl, mletý černý pepř podle chuti.
8. Každý kousek masa namočte do rozšlehaných vajec a položte na pánev s rozpáleným olejem.
9. Kuřecí řízky smažte na mírném ohni z obou stran, dokud nezhnědnou.
10. Podávejte s oblíbenou přílohou.