Velikonoce jsou za dveřmi, proto jsme si pro Vás dnes připravili recept na Velikonoční kuřátka. Jedná se o vynikající plněná vejce nádivkou. Dnešní nádivka se bude skládat s jater. Nádivku můžete použít i pro jiné plnění, například žampiónů. Postup je jednoduchý a předkrm určitě zaboduje na velikonočním stole.
Co budeme potřebovat:
- čerstvá slepičí vejce
- kuřecí nebo vepřová játra (může být napůl s krůtím nebo kachnou)
- cibule
- česnek
- suché mleté koření
- ghí nebo živočišný tuk (vepřové, kuřecí, husí, kachní) na smažení
- hustá majonéza (nejlépe domácí)
Jak budeme postupovat:
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Každou opatrně překrojte napůl (nezáleží na tom, podél nebo napříč) a vyjměte žloutky.
- Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme játra nakrájená na středně velké kousky, vše spolu lehce orestujeme a dusíme s kořením do měkka, ne však déle než 20 minut (jinak budou chuťově i strukturou vypadat jako stará gumová podrážka).
- Ochlaďte, přidejte vařené žloutky a punč v mixéru nebo protáhněte mlýnkem na maso. Přidejte majonézu a důkladně promíchejte. Touto nádivkou naplníme půlky vařených bílků a dáme na servírovací misku.
- Pomocí stejné náplně můžete vařit plněné žampiony. Vyberte středně velké houby. Opatrně vylomte nohy z čepic. Čepice vařte 20 minut ve vodě. Vychladíme, dáme na mísu, otočíme a naplníme játrovou náplní (viz předchozí recept).