Masová hnízda s houbovou náplní jsou vynikající, křehká a šťavnatá

Masová hnízda s houbovou náplní jsou vynikající, křehká a šťavnatá. Masový základ s příjemnou pikantní chutí je prostě ideální – velmi zajímavý, originální a doplněný voňavou houbovou náplní. Tento hlavní pokrm je zároveň jednoduchý a levný, ale na slavnostní tabuli je vždy hitem. Vaše rodina bude nadšená!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Složení masa:

  • 800 g mletého masa (vepřové + hovězí)
  • jedno vejce
  • 100 g cibule
  • sůl, koření (směs mletého pepře, mletého koriandru, mletého muškátového oříšku, kmínu) – podle chuti.

Na nádivku:

  • 2 polévkové lžíce 15% fermentované smetany
  • 1 lžíce mouky
  • 150 ml vody
  • 220 g žampionů + 6 kusů
  • 100 g cibule
  • směs soli, mletého pepře – podle chuti
  • 100 g sýra min. 45 %
  • 150 ml vody

-olej – na smažení.

Ostatní: asi 80 ml vody.

Pokrm jsme připravili na obdélníkovém plechu o velikosti 25-35 cm.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte složení masa: Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte velmi jemně nakrájenou cibuli, vejce, sůl a koření podle chuti. Tyto ingredience dobře promíchejte a prohněťte.

2. Směs nechte chvíli “odpočívat”.

3. Připravte náplň: Smíchejte zakysanou smetanu a mouku. Podle chuti přidejte vodu a mletý pepř. Znovu promíchejte.

4. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na malém množství oleje, dokud nezměkne a nezačne hnědnout.

5. Přidejte na kostičky nakrájené houby. Vše smažte, dokud se všechna tekutina z pánve neodpaří a houby nejsou hotové.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přidejte smetanovou omáčku a podle chuti osolte. Za častého míchání vařte nádivku do zhoustnutí.

7. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

8. Tvarujte “hnízda”: Masovou směs rozdělte na 6 stejných dílů. Vytvarujte z nich kuličky a položte je na máslem vymazaný plech.

9. Uprostřed každé masové kuličky udělejte důlek, vytvarujte jej rukama a upravte sklenicí navlhčenou vodou.

10. Do masových hnízd vložte náplň.

Zdroj: retete-usoare.eu

11. Do středu náplně každého “hnízda” zapíchněte žampion.

12. Povrch každého hnízda posypte středně velkým strouhaným sýrem. Do pánve nalijte asi 80 ml vody.

13. Pokrm pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

14. Tuto pochoutku podávejte samotnou nebo s jakoukoli přílohou!

Přejeme vám dobrou chuť!