Pokud hledáte nové inspirace, čím si osladit život, pak jste tu na správném místě! Dnes si totiž společně přichystáme mřížkovanou jablečnou buchtu s vanilkovým krémem. Příprava této mňamky je velice snadná a časově nenáročná. Dezert je tak skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou zajisté potěšíte celou vaši rodinku. Spojení jablek s vanilkovým krémem je prostě boží! Dobře si tedy tento recept uložte, rozhodně jej neděláte naposled!
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto mřížkovanou jablečnou buchtu s vanilkovým krémem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové koule!
Výborný recept na jablečnou buchtu s krémem:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 500 g hladké mouky
- 100 g cukru krystal
- 250 g másla
- 2 ks žloutků
- 1 pytlík prášku na pečení
- 100 ml mléka
náplň:
- 2 kg jablek
- 5 lžic cukru
- 2 ks bílků
- pytlík vanilkového cukru
- skořice
- 1 l mléka
- 2 pytlíky vanilkového pudinku
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny ingredience na těsto. Vše důkladně v míse promícháme a vypracujeme si hezké jednotné těsto.
2) Pokračujeme tím, že si nastrouháme jablka najemno, či nakrájíme na plátky. Přidáme vanilkový cukr, skořici a vše důkladně promícháme.
3) Dále si klasicky uděláme pudink tak, jak známe.
4) Nyní si rozdělíme těsto na 2 poloviny. První polovinu si umístíme na plech, který jsme předem vymazali. Poté na těsto rovnoměrně naneseme jablečnou směs. Dále si z bílků vyšleháme tuhý sníh a ten si poté smícháme s pudinkem. Tuto směs následně umístíme na jablečnou vrstvu. Nakonec si ze zbylého těsta vytvoříme mřížky, jako na obrázku.
5) Pečeme při 180 stupních zhruba 25-30 minut.