Osvědčený recept na jemné nadýchané lívance – vynikající sladká snídaně

Hledáte osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance? Vyzkoušejte tento dnešní například s povidly nebo marmeládou a zakysanou smetanou či tvarohem. Nejen, že si pochutnáte, ale suroviny navíc můžete obměňovat podle vašich chutí a možností.

osvědčený recept na jemné nadýchané lívance – vynikající sladká snídaně
Zdroj: Depositphotos

Osvědčený recept na jemné nadýchané lívance:

Co budeme potřebovat:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 0,5 hrnku mléka
  • 1 ks vejce
  • 2 ČL oleje
  • 1 PL cukru

Jak budeme postupovat:

  1. Nejdříve oddělíme bílek od žloutku a z bílku si vyšleháme sníh. Následně žloutek s cukrem rozmícháme v mléce.
  2. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.
  3. Pokud budeme mít těsto příliš husté, tak přilijeme trochu mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky a nakonec přidáme olej.
  4. Následně opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
  5. Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.
  6. Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami. Lze je ozdobit zakysanou smetanou nebo tvarohem. Tak můžete přelít javorovým sirupem a přidat kousky ovoce.
osvědčený recept na jemné nadýchané lívance – vynikající sladká snídaně
Zdroj: Depositphotos

Přejeme Vám dobrou chuť.