Předkrm je chod, který je u nás často opomíjen, což je velká chyba. Každý hostitel by měl svým hostům nabídnout něco dobrého k zakousnutí a připravit jejich chuťové buňky na další chody.
Dnes vám představuji recept na naprosto vynikající předkrm. Před časem jsem měla pár hostů a chtěla jsem uvařit něco speciálního a při procházení zahraničních receptů jsem se zastavila při tomto receptu na slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty. Připravte si ho podle následujícího receptu.
Slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 200 g klobásy
- 100 g sušených rajčat
- 50 g zelených oliv (nepovinné)
- 50 g parmazánu
- 50 g tvrdého sýra
- 220 g mouky
- 250 g jogurtu
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička másla
- směs paprik
- olej,
- směs koření podle chuti
- sůl
Jak budeme postupovat:
- Klobásu nakrájejte na plátky a trochu ji opečte na pánvi. Jogurt smíchejte s vejci. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Neustále míchejte. Přidejte klobásu, papriky. Nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte ho do těsta.
- Nakrájejte olivy a rajčata a přidejte je do těsta. Přidejte sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Těsto nalijte do máslem vymazané formy a pečte 40 minut při 180 stupních. 3-4 minuty před dopečením posypeme koláč parmazánem a vložíme zpět do trouby, aby trochu zhnědl.
- Po upečení nakrájíme a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Nejchutnější slaná pochoutka pro návštěvu: Rychlé a chutné závitky plněné šunkou, sýrem a cibulí v pita chlebu.