Dnešní recept na jednoduchý čokoládový perník jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava této mňamky je velice snad a časově nenáročná. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento jednoduchý čokoládový perník!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento jablečný koláč!
Výborný recept na nadýchaný čokoládový perník:
Co budeme potřebovat:
- 5 ks vajec
- 200 g cukru krystal
- 2 malé tučné zakysané smetany
- 1,5 hořké čokolády
- 5 lžic mléka
- 2 lžíce kakaa
- 50 g másla
- hladká mouka (od oka, jako na dortový korpus)
- 1 sáček prášku do pečiva
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si vejce vyšleháme s cukrem až do podoby husté pěny. Přidáme zakysanou smetanu.
2) Mezitím si rozpustíme čokoládu v parní lázni. Přidáme máslo, mléko a také kakao. Rozpuštěnou čokoládu přidáme do směsi z prvního kroku. Šleháme na menší stupeň.
3) Přidáme hladkou mouku a také prášek do pečiva. Důkladně promícháme.
4) Připravíme si plech, který si vysteleme pečícím papírem. Naši směs na plech rovnoměrně umístíme.
5) Pečeme při 180 stupních dokud se nám buchta dvojnásob nezvedne. Také zkoušíme špejlí (pokud těsto lepí na špejli, ještě není hotovo). Po dopečení a vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem.