Mnohem chutnější než z cukrárny: Domácí sušenkové čoko řezy nemají chybu!

Nedokážete si představit život bez čokolády? Není divu, je zdravá a dokáže alespoň na chvíli zahnat sklíčenost všedních dnů. Dnes jsme si pro vás připravili opravdu lahodnou pochoutku, které se nikdy nenabažíme. Domácí sušenkové čoko řezy jsou opravdu vynikající a my jsme si tento recept zamilovali po prvním kousnutí!

Domácí sušenkové čoko řezy
Zdroj: retete-usoare.info
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí sušenkové čoko řezy

Co budeme potřebovat:

  • 400 gramů čokoládových sušenek
  • 600 g smetany ke šlehání nebo bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 60 gramů hladké mouky
  • 20 gramů vanilkového cukru
  • 100 gramů másla

na polevu:

  • 100 gramů moučkového cukru
  • 40 gramů kakaového prášku
  • 150 gramů smetany na vaření
  • 60 gramů másla


Jak budeme postupovat:

  • Nejprve začněte připravovat krém na dort. V malém hrnci smíchejte vejce s cukrem a moukou dohladka. Poté přidejte smetanu ke šlehání nebo jogurt a vytvořte homogenní krém. Nyní vše postavte na mírný plamen a zahřejte.
Domácí sušenkové čoko řezy
Zdroj: retete-usoare.info

Za stálého míchání vařte do zhoustnutí (zhruba 1 až 2 minuty). Nakonec do krému vmíchejte máslo a vanilkový cukr a odstavte z ohně.

Domácí sušenkové čoko řezy
Zdroj: retete-usoare.info
  • Nyní si vezměte zapékací misku nebo pekáč a na dno naskládejte čokoládové sušenky.
Domácí sušenkové čoko řezy
Zdroj: retete-usoare.info

Na ně nalijte třetinu připraveného horkého krému a opět navrstvěte sušenky. Vzniknou tak asi čtyři vrstvy sušenek a tři vrstvy krémové náplně.

Na vrcholu moučníku je pak poleva. Kakaový prášek, moučkový cukr, máslo a smetanu smíchejte v malém hrnci a vše zahřejte na mírném ohni. Důkladně promíchejte, a když je směs homogenní, nalijte ji na krém.

tort de biscuiti7 1024x554 1
Zdroj: retete-usoare.info

Před podáváním dejte dezert ztuhnout do lednice. Ideální doba chlazení je několik hodin. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Domácí sušenkové čoko řezy
Zdroj: retete-usoare.info

Sdílejte tento recept na sušenkové čoko řezy i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept: Tvarohová roláda se zakysanou smetanou a nejlepší chutí – skvěle se hodí ke kávě.