Piškotová roláda s nadýchaným kokosovým krémem – skvěle doplní odpolední kávu

Piškotová roláda je ideální volbou, pokud si chcete připravit snadný a rychlý dezert, který navíc není třeba péct. Zkuste si podle tohoto receptu připravit lahodnou kokosovou a kakaovou roládu. Můžete měnit ingredience a pokaždé získat úplně jiný dezert. Místo kakaa použijte vanilku nebo skořici. Roládu můžete naplnit dalšími ořechy, krémem, ovocem nebo džemem.


Piškotová roláda s nadýchaným kokosovým krémem:

Co budeme potřebovat:

  • 300 g sušenek
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 100 g cukru
  • Rumové aróma
  • mléko
  • 50 g strouhaného kokosu

Na kokosový krém:

  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • 50 g strouhaného kokosu

Jak budeme postupovat:

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s ostatními přísadami na těsto. Dobře promíchejte, abyste vytvořili kakaovou hmotu.
  2. Smíchejte máslo s cukrem a kokosem. Na rovnou plochu natáhněte kus plastové fólie, posypte ji kokosem a navrstvěte na ni kakaovou hmotu a uhlaďte.
  3. Poté přidejte krém po celé ploše těsta a srolujte ho do tvaru špalíku.
  4. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním roládu rozkrojte a posypte kokosem.

Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují!