Dnešní recept je snadný na přípravu a díky pečení všech surovin v jedné zapékací míse také rychle hotový. Dopřejte si vepřové maso s bramborami, které je velmi lahodné. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Recept na vepřové maso s bramborami:
Co budeme potřebovat:
- cibule – 2 ks
- houby – 500 g
- brambory – 1 kg
- vepřové maso – 1 kg
- sůl – 10 g
- černý pepř – 5 g
- sladká paprika – 5 g
- sušený česnek – 5 g
- olej na smažení – 50 ml
- tvrdý sýr – 150 g
Forma ve velikosti 30 cm x 30 cm
Jak budeme postupovat:
1) Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky a umístíme první řadu na dno vymazaného plechu.
2) Vepřové maso si nakrájíme na plátky a umístíme do mísy. Přidáme sladkou papriku, sušený česnek, sůl, pepř a promícháme.
3) Takto připravené maso vložíme střídavě na plech s bramborami. Osolíme.
4) Smícháme si majonézu s hořčicí, solí a pepřem. Takto připravenou směs natřeme na povrch.
5) Nakrájenou cibuli si osmažíme na pánvi, přidáme nakrájené žampióny a necháme lehce podusit. Přidáme pepř, sůl a promícháme.
6) Směs navrstvíme na vrch a uhladíme. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a přikryjeme pečícím papírem a alobalem. Pečeme 1 hodinu při 200 stupních. Přejeme Vám dobrou chuť.
VIDEO NÁVOD NA VEPŘOVÉ MASO S BRAMBORAMI:
Doporučujeme: Obložené vepřové maso s úžasnou chutí a jednoduchou přípravou – vyzkoušejte