V dnešním článku Vám ukáže vynikající recept na tradiční švédský dezert s jemného těsta a máslového krému. Připravte tento mandlový pamlsek svým známým a rodině co nejdříve, určitě si ho také zamilují. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Co budeme potřebovat na mandlový pamlsek:
Na těsto:
- 4 bílky
- 140 g mandlí
- 80 g kr. cukru
Na náplň:
- 4 žloutky
- 70 gramů kr. cukru
- 4 g vanilkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 125 g másla
- 50 g mandlových vloček k posypání
Dále:
- Forma na pečení: 20 cm
Jak budeme postupovat:
1) Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli a cukrem na sníh. Do sněhu ručně vmícháme ořechy.
2) Bílkové těsto rozdělíme na polovinu.
3) Každou část těsta navrstvíme do samostatné formy vystlané pečícím papírem.
5) Pečeme 20 – 25 min při 180 C.
6) Necháme vychladnout, poté opatrně oddělíme od okrajů formy a vyjmeme.
7) Na krém si smícháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme smetanu a přendáme na plamen. Uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií vychladnout.
8) Změklé máslo našleháme a poté po částech zašleháme žloutkový krém.
9) Krém natřeme mezi vychladlé pláty těsta a vršek dezertu ozdobíme zbytkem krému.
10) Nakonec si na suché pánvi opečeme mandle. Mandle použijeme po celé ploše dezertu.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme
VIDEO NÁVOD NA SKVĚLÝ MANDLOVÝ PAMLSEK:
Patříte mezi milovníky rychlých a nepečených dezertu? Vyzkoušejte také recept na „Vynikající “Milky Way” koláč bez pečení – jednoduchá a rychlá příprava„
Sdílejte tento recept na mandlový pamlsek s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.