Vyzkoušejte tuto banánovou chuťovku se smetanou a čokoládou!

Dnešní recept na banánovou chuťovku se smetanou a čokoládou je určen všem, kteří mají rádi nepečené a rychle připravené dezerty. Pokud tedy do této skupiny lidí patříte, pak je tento recept přesně pro vás. Výhodou tohoto nepečeného dezertu je, že jej máte připraveno za 15 minut! Nevýhodou však je, že se jedná o nepečený dezert, tudíž je zapotřebí aby nám pár hodin vydržel v lednici. Ideálně celou noc. Sušenky se po této době hezky nacucají mlékem, což vytvoří opravdové chuťové pokušení. Raději si tedy tento recept dobře uložte, protože jsem přesvědčen, že jej neděláte naposled. Dezert je také skvělým tipem na snídani do postele, kterou jistě uděláte radost každému členovi vaší rodiny.

Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný banánový dezert se zakysanou smetanou a čokoládou!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na banánový dezert se zakysanou smetanou
Zdroj: bidista.com

Co budeme potřebovat:

  • 2 sáčky sušenek (mohou být piškoty)
  • 6 ks banánů
  • 500 g zakysané smetany
  • 1 hrnek cukru
  • 300 ml mléka
  • čokoláda na ozdobení

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dále si v míse smícháme smetanu s cukrem. Sušenky si necháme nasáknout mlékem.

2) Připravíme se formu a dno si vyložíme částí nasáklých sušenek. Následuje část smetany, kterou si hezky uhladíme. Na smetanu si poté naskládáme část nakrájených banánů.

3) Následuje opět vrstva sušenek, smetana a banány. Takto opakujeme do vyčerpání ingrediencí. Ideál jsou 3-4 patra. Na úplných vrch si nastrouháme čokoládu. Nakonec náš dezert umístíme do lednice, aby nám hezky ztuhnul. Máme hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na banánovou chuťovku se smetanou a čokoládou také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na domácí pizzu, na kterou vám postačí pouze těchto pár ingrediencí.

Zdroj receptu: bidista.com