Kombinace tvarohového krému a kakaového těsta je prostě dokonalá. Jde o starý a výborný zákusek našich babiček. V koláči nejsou žádné speciální suroviny, všechno to, co měli k dispozici i naše babičky. Pokud chcete levnější verzi, máslo vyměňte za margarín ale v původním receptu je máslo. Připravte tento úžasný dezert i svým známým a rodině, určitě si ho zamilují tak jako Vy. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
Na kakaový základ:
- 250 g másla nebo margarínu
- 1,5 sklenice cukru
- 6 lžic vody
- 3 lžíce kakaa
- Vše spolu smícháme a vaříme na plameni 3 minuty – necháme vychladnout. Potom přidáme:
- 5 žloutků
- 1,5 poháru hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sníh z 5 bílků
Na tvarohový krém:
- 8 vajec
- 1,5 poháru kr. cukru
- 250 g másla nebo margarínu
- 1 kg polotučného tvarohu (používám z kbelíky)
- 2 lžíce bramborového škrobu
Jak budeme postupovat:
1) Smíchejte žloutky, mouku a prášek do pečiva s kakaovou hmotou. Nakonec přidejte sníh a jemně vše promíchejte. Nalijte na plech o rozměrech 25 × 40 cm (ne do menšího), který je vyložený papírem na pečení.
2) Pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů. Mezitím si připravíme tvarohový krém.
3) Vyšleháme žloutky, cukr a měkké máslo do světlé pěny. Pak přidáme tvaroh, bramborový škrob a sníh z bílků. Nalijeme hmotu na předpečený kakaový koláč.
4) Dáme zpět do trouby a pečeme, dokud se vrch pěkně nezapeče – zhruba 50 minut při teplotě 180-190 stupňů.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na sedlácké řezy i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný koláč s vanilkovým krémem.
Zdroj receptu: anulawkuchni.blogspot.com