Chutné a nadýchané borůvkové muffiny – Snadná a rychlá příprava!

Vánoce jsou už oficiálně za námi a s nimi spojené obžerství je u konce. Řada z vás si jistě dala předsevzetí začít zdravě jíst a trochu se hýbat. Právě proto jsme si pro vás dnes připravili lehčí formu ovocného dezertu. Konkrétně se bude jednat o chutné a nadýchané borůvkové muffiny.

Pokud vám nevyhovují borůvky, můžete samozřejmě využít i jiných plodin. Tyto muffiny vás jistě osloví také svou velice snadnou a rychlou přípravou. Připraveno máte již za 20 minut! Do přípravy nezapomeňte zapojit i ty nejmenší u vás doma. Jedno sousto těchto muffinů vás přenese do říše blaha, které jen tak nebudete chtít opustit. Tato borůvková mňamka, je také skvělou inspirací na víkendovou snídani do postele. Díky své rychlé přípravě se také hodí jako pohoštění při nečekaných návštěvách.

Oslovil vás tento recept na borůvkové muffiny? Pojďme si jej tedy společně přichystat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na borůvkové muffiny
Zdroj: bidista.com

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/3 šálku cukru
  • lžíce jedlé sody
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • půlka bílého jogurtu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 250 g borůvek

Jak postupovat:

1) Začneme jednoduše tím, že si smícháme mouku s cukrem, jedlou sodou a práškem do pečiva. Důkladně promícháme. V druhé míse si smícháme jogurt, vejce a vanilkové aroma. Opět důkladně promícháme.

2) V dalším kroku si smícháme obě směsi dohromady. Následně přidáme borůvky, pokud nemáte rádi borůvky, můžete využit jinou lesní plodinu; maliny, ostružiny, jahody… nezapomeňte, že chutím se meze nekladou!

3) Připravíme si formu na muffiny, kterou si vymažeme. Poté začneme plnit naším těstem ale pouze cca 2/3 formy. Muffiny nám totiž hodně nabydou.

4) Pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních zhruba 10 minut. Po vychladnutí můžeme přizdobit moučkovým cukrem. Máme hotovo!

Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na chutné a nadýchané borůvkové muffiny také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete na recept na fantastický karamelový dezert.

Zdroj receptu: bidista.com