Staré pořekadlo praví, že lidé jedí nejen ústy, ale i očima. Proto Vám dnes představíme jedinečný dezert s karamelem a šlehačkou, který si vy i vaše rodina zamilujete! Nepečené dezerty patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Jsou rychlé, chutné a skoro všechny suroviny máte hned doma po ruce. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak budeme postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
- 40 dkg Bebe sušenek
Karamelová vrstva:
- 25 dkg cukru
- 2,5 dl smetany
- 1 lžička vanilkového aroma
- 4 dkg másla
- 6 lžic medu
- špetka soli
Pudinková vrstva:
- 2 balení vanilkového pudinkového prášku
- 8 lžic cukru
- 8 dl mléka
Šlehačková vrstva:
- 4 dl šlehačky
- 2 sáčky ztužovače šlehačky
Na ozdobu:
- Hoblinky čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Připravíme si vhodnou nádobu, např. menší plech. Na dno poskládáme sušenky pěkně vedle sebe.
2) Poté si připravíme karamel. Do hrnce nasypeme cukr a na mírném ohni za stálého míchání jej necháme rozpustit. Přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Poté přidáme máslo, aroma, med a špetku soli. Vaříme za stálého míchání, dokud krém krásně nezhoustne. Necháme jej dobře prochladnout.
3) Prochladlý krém navrstvíme na připravené sušenky. Na karamelovou vrstvu naskládáme opět sušenky. Na tuto sušenkovou vrstvu nalijeme uvařený vanilkový pudink a opět položte sušenky.
4) Nakonec vyšleháme ze smetany a ztužovače tuhou šlehačku a potřeme jí sušenky. Povrch posypeme čokoládovými hoblinkami, necháme řádně vychladit a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na tvarohový koláč.