Dnes si společně přichystáme chutný dezert se smetanovým krémem. Pokud jste tedy i vy milovníkem smetanových dezertů stejně tak jako já, jste na správném místě. Recept vás také osloví svou velice snadnou přípravou, to je zapříčiněno především díky “hrnečkovému” receptu. Většina uvedených ingrediencí je právě v hrnečkovém měřítku. Není třeba cokoliv vážit. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento chutný dezert se smetanovým krémem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat na dort:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 hrnek mléka
- 3 ks vajec
- 9 lžic oleje
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 pytlík kypřícího prášku
Krém
- 150 g mascarpone
- 30 ml smetany ke šlehání
- 3 polévkové lžíce moučkového cukru
- vanilkové aroma
- moučkový cukr na posypání
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny ingredience určené na těsto. Důkladně vše promícháme do hladké podoby.
2) Dále si připravíme bábovkovou formu, tu si vymažeme máslem a posypeme moukou. Poté nalijeme do formy směs, kterou jsme vytvořili.
3) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut. Po vychladnutí podélně rozřízneme.
4) Pokračujeme krémem. Vyšleháme si smetanu. Smícháme si dohromady mascarpone s moučkovým cukrem, vanilkou a poté přidáme i vyšlehanou smetanu.
5) Krém navrstvíme na spodní část koláče a přiklopíme druhou polovinou. Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Máme hotovo!