Cheesecake je proslulý dezert, jehož krustu tvoří rozdrobené sušenky, na které patří vrstva sýrového krému. Nejznámější a nejklasičtější podoba cheesecaku je jeho pečená varianta. Nciméně, tento dezert se může připravovat jako nepečený i polo-pečený (peče se pouze korpus). Jeho náplň podle původního receptu by měla obsahovat sýr zvaný Philadelphia, ale v tomto článku to není psané pravidlo. Skvěle poslouží i jiné krémové sýry, jako je například smetanová lučina.
V dnešním článku jsme si pro Vás připravili recept na nepečený cheesecake, který si můžete snadno a rychle připravit do skleniček! Jedná se o dezert, na kterém si všichni pochutnají, a se kterým není velká práce! Navíc, ve skleničkách vypadá teto navrstvený dezert neodolatelně!
Pokud i Vy máte svůj oblíbený recept a chcete se o něj s námi podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Ingredience (cca na 4 skleničky)
- 150g sušenek (my použili Esíčka)
- 300g smetanové lučiny
- 100g zakysané smetany
- 50g moučkového cukru (záleží na tom, jak moc sladký krém chcete)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- ovoce na ozdobu / čerstvé bylinky (př. máta)
Postup
- Sušenky si rozdrtíme na drobečky (můžeme k tomu využít mixér) a nasypeme je rovnoměrně do připravených skleniček. Pár drobečků si necháme vedle na ozdobu.
- V míse dohladka smícháme krémový sýr, zakysanou smetanu, moučkový sukr a citrónovou šťávu. Směs lze promíchat vařečkou nebo pomocí robota.
- Krém následně navrstvíme na sušenky, ozdobíme ovocem / bylinkama.
- Na dezertu si můžete buď pochutnat hned, nebo si ho uložit do lednice na později! Přejeme dobrou chuť 🙂