Domů Od čtenářů Celozrnné dukátky s vanilkovo-smetanovým krémem, dušenými jablíčky a brusinkami

Celozrnné dukátky s vanilkovo-smetanovým krémem, dušenými jablíčky a brusinkami

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na vynikající Celozrnné dukátky s vanilkovo-smetanovým krémem, dušenými jablíčky a brusinkami, které si rozhodně oblíbíte. Recept nám zaslala p. Jana a za to jí moc děkujeme. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.

Celozrnné dukátky s vanilkovo-smetanovým krémem, dušenými jablíčky a brusinkami
Zdroj: facebook.com/Prima Kuchařka

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 400 g celozrnné mouky
  • 100 g hladké pšeničné mouky
  • Půl lžičky soli
  • 4 lžíce cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g rozpuštěného másla
  • ½ kostky droždí
  • Podle potřeby teplé mléko (cca 300 ml)

Na krém:

  • 750 ml mléka
  • Pudinkový prášek
  • Cukr
  • Šlehačku
  • Kapku vanilky
  • Lžičku rumu

Na ozdobení:

  • Jablíčka
  • Brusinky

Jak budeme postupovat:

  1. Ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout při pokojové teplotě 40 minut.
  2. Z těsta uděláme malé kuličky, které uložíme na plech a necháme ještě chvíli kynout.
  3. Kuličky pečeme dozlatova na 180 stupňů.
  4. Svaříme si 750 ml mléka s jedním pudinkovým práškem, trochu cukru a po uvaření a mírném ochlazení vmícháme zlehka do krému ušlehanou šlehačku, přidáme kapku vanilky a lžičku rumu.
  5. V poslední řadě talíř ozdobíme jablíčky a brusinkami.

Přejeme Vám dobrou chuť.

Pokud se Vám recept na celozrnné dukátky s vanilkovo-smetanovým krémem, dušenými jablíčky a brusinkami líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit recept na vynikající pudinkové řezy s meruňkami