Tento nepečený Lotus řez je lahodný a jednoduchý dezert, který je ideální pro každou příležitost. Vyrábí se z pouhých několika ingrediencí a je hotový během chvilky. Křupavé Lotus sušenky tvoří základ dezertu a krém z mascarpone a Lotus pomazánky je bohatý a smetanový. Vrch posypaný drcenými sušenkami dodává dezertu krásnou křupavou texturu.
Ingredience:
- 2 balení Lotus sušenek (cca 500 g)
- 400 g mascarpone
- 2 šlehačky
- 2 lžíce Lotus pomazánky
- Zbylé drcené Lotus sušenky (a pár klasických piškotů)
Postup:
1) Lotus sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem.
2) V míse vyšlehejte mascarpone a šlehačky do tuhé pěny. Vmíchejte Lotus pomazánku.
3) Krém rozetřete na sušenky na plechu.
4) Posypte drcenými Lotus sušenkami a piškoty.
5) Dezert dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny, aby krém ztuhl.
Závěr
Tento nepečený Lotus řez je neodolatelný dezert, který si zamiluje celá rodina. Je to perfektní volba pro oslavy, letní pikniky nebo jen tak pro mlsání.