Jednoduché nepečené lotus řezy s vynikajícím krémem z mascarpone

Tento nepečený Lotus řez je lahodný a jednoduchý dezert, který je ideální pro každou příležitost. Vyrábí se z pouhých několika ingrediencí a je hotový během chvilky. Křupavé Lotus sušenky tvoří základ dezertu a krém z mascarpone a Lotus pomazánky je bohatý a smetanový. Vrch posypaný drcenými sušenkami dodává dezertu krásnou křupavou texturu.

Zdroj: Maťa Mařáková

Ingredience:

  • 2 balení Lotus sušenek (cca 500 g)
  • 400 g mascarpone
  • 2 šlehačky
  • 2 lžíce Lotus pomazánky
  • Zbylé drcené Lotus sušenky (a pár klasických piškotů)

Postup:

1) Lotus sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem.

2) V míse vyšlehejte mascarpone a šlehačky do tuhé pěny. Vmíchejte Lotus pomazánku.

3) Krém rozetřete na sušenky na plechu.

4) Posypte drcenými Lotus sušenkami a piškoty.

5) Dezert dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny, aby krém ztuhl.

Závěr

Tento nepečený Lotus řez je neodolatelný dezert, který si zamiluje celá rodina. Je to perfektní volba pro oslavy, letní pikniky nebo jen tak pro mlsání.